gereformeerd leven in nederland

About

Op woensdag 26 mei 2004 richtte de auteur van deze log zijn eerste web-log in: “Artikelen over Gereformeerd leven in Nederland”.

Ruim zeven jaar later – op vrijdag 2 september 2011 – creëerde hij op deze plek een nieuwe blogruimte.
Dat gebeurde nadat zijn site op web-log.nl ruim een week offline was. Een migratie (van web-log.nl naar weblog.nl) bleek veel problemen op te leveren; die blogdienst werd uiteindelijk ook beëindigd.

Op deze site staan artikelen over het kerkelijk leven, met name in Nederland. Soms dragen de stukken het karakter van een commentaar op gebeurtenissen in kerk en samenleving. Ook verschijnen hier meditaties en Schriftstudies. De gepubliceerde stukken zijn geschreven vanuit een Gereformeerd standpunt.

De schrijver van de artikelen werd geboren in 1962.
Hij groeide op in de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) en was binnen dat kerkverband ook vele jaren actief.

Sinds woensdag 6 juli 2011 zijn de schrijver en zijn vrouw lid van De Gereformeerde Kerk Groningen. Het kerkverband waar deze kerk deel van uitmaakt wordt in de media meestal aangeduid als Gereformeerde Kerken (hersteld).

Op zondag 5 mei 2013 werd de schrijver van deze blog bevestigd tot ouderling van De Gereformeerde Kerk Groningen. De dag daarna werd hij tijdens een vergadering van de kerkenraad benoemd tot scriba van de kerk. Zijn ambtstermijn duurde in eerste instantie vier jaar; tot mei 2017. Echter: in december 2016 besloot de kerkenraad – met goedkeuring van de gemeente – de ambtstermijn te verlengen tot eind april/begin mei 2019.
Door de classis Noord-Oost van De Gereformeerde Kerken werd hij afgevaardigd naar de Generale Synode Groningen-2014/2015; die synode hield diverse zittingen in de periode 15 november 2014 tot 13 juni 2015.
Dezelfde classis vaardigde hem ook af naar de Generale Synode Lansingerland 2017/2018. De eerste zitting van die synode vond plaats op 4 november 2017; de synode werd afgesloten op zaterdag 2 juni 2018.

Vanaf 29 april 2019 dient de schrijver de kerkenraad met diakenen van De Gereformeerde Kerk Groningen als scriba; vanaf die dag echter niet meer in het ambt van ouderling.

In het najaar van 2018 trad hij toe tot de redactie van het Gereformeerd familieblad De Bazuin. Hij is werkzaam als plaatsvervangend redactievoorzitter van de genoemde periodiek.
Sinds eind maart 2020 maakt hij deel uit van het bestuur van de Bijbelstudiebond van De Gereformeerde Kerken in Nederland.

De stukken op deze internetpagina zijn op persoonlijke titel geschreven. 

Geef een reactie »

Nog geen reacties.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

%d bloggers liken dit: